söndag 17 april 2011

Tigerkaka med bitar av choklad

Recept:
200 gram smör
2½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk

smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca 200 gram blockchoklad

  • Smörj och bröa en form
  • Hacka blockchokladen i bitar, välj själv om du vill ha vit/ljus/mörk
  • Rör matfett och socker poröst, blanda sedan i äggen
  • Tillsätt mjöl och bakpulver
  • Blanda sist i grädden/mjölken
  • Lägg över ungefär 1/3 av smeten i en annan skål och blanda i kakao
  • Smaksätt den andra delen med vaniljsocker
  • Blanda sedan ner blockchokladen i de båda smetarna
  • Häll sedan lite av den ljusa smeten i formen, sedan den mörka och sist resten av den ljusa
  • Dra sedan med en gaffel genom smeten för att få ett fint mönster
  • Grädda i ugnen i ca 1 timme, ungstemp: 175 grader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar