onsdag 4 maj 2011

Malajtårta

"Påsktårta" med mandelbotten och gul kräm
Recept:
Tårtbotten-
4 äggvitor (1 dl äggvitor)
1 - 1 ½ dl strösocker
150 gram malen sötmandel

Kräm-
4 äggulor
1 - 1 ½ dl strösocker
1 dl grädde
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering-
mandelspån

  • Vispa vitorna till styvt skum
  • Vänd ner socker och malen mandel
  • Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter.
  • Grädda i 15-20 minuter, 200 grader
  • Till krämen blandas gulorna, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen tjock och pösig under ständig vispning. Vispa sedan då och då medan den svalnar
  • Smält smör och låt det svalna innan det blandas i smeten tillsammans med vaniljsockret. Bred krämen över tårtan och frys den sedan!
  • Strö på mandelspån innan den ska serveras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar