Recept:
Tårtbotten-
4 äggvitor (1 dl äggvitor)
1 - 1 ½ dl strösocker
150 gram malen sötmandelKräm-
4 äggulor
1 - 1 ½ dl strösocker
1 dl grädde
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering-
mandelspån
- Vispa vitorna till styvt skum
- Vänd ner socker och malen mandel
- Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter.
- Grädda i 15-20 minuter, 200 grader
- Till krämen blandas gulorna, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen tjock och pösig under ständig vispning. Vispa sedan då och då medan den svalnar
- Smält smör och låt det svalna innan det blandas i smeten tillsammans med vaniljsockret. Bred krämen över tårtan och frys den sedan!
- Strö på mandelspån innan den ska serveras
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar