söndag 3 november 2013

Formbröd & nutella lchf

Igår bakade jag formbröd recept från 56kilo & hasselnötssmör med chokladsmak (nutella). 
Nutellan var sååå god!! 

Nutella : 
200 gram hasselnötter utan skal
2 msk kakao 
2 krm vaniljpulver 
3-4 msk steviaströ 

Mixa nötterna till det blir kletigt. Det tar en stund! 
Blanda sedan i de andra ingredienserna & mixa igen. 
Jag hade även i lite olja i slutet för att få den lite lösare i konsistensen. 


Formbröd: 
4 dl mandelmjöl 
4 dl pofiber 
4 msk fiberhusk 
6 ägg
2 tsk salt 
3 tsk bakpulver 
125 gram smör 
5 dl fet yoghurt 

Vispa äggen pösigt. Smält smöret & blanda i smöret & yoghurten i äggen. Blanda de torra ingredienserna & blanda sedan i äggen. Låt stå i 10 minuter. 
Smörj en form & klä med bakplåtspapper. Lägg smeten i formen & pensla med osötad mandelmjölk & strö på frön, jag hade linfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter, 175 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar