onsdag 26 augusti 2015

Brownies med jordnötskola

Dessa är farligt goda! 

Brownie
200 g mörk choklad 
200 g smör 
4 ägg 
4 dl strösocker 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 

Kola
150 g smör 
1 dl vispgrädde 
1 dl ljus sirap 
1 dl rårörsocker 
3 dl salta jordnötter 

Garnering 
100 g mjölkchoklad 

Gör såhär
Smält smör och mörk choklad i en kastrull. 
Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll sedan chokladblandningen och mjölblandningen i äggsmeten. Rör så att allt blandar sig. 
Bred ut smeten i en långpanna (20x30cm) klädd i bakplåtspapper och grädda kakan i 175 grader ca 35 minuter, låt sedan svalna något. 

Lägg smör, vispgrädde, sirap och rårörsocker i en kastrull. Koka kolan under omrörning i ca 12 minuter. Den ska bli skummig och tjock. 
Lägg i jordnötterna och låt svalna något. 

Bred kolan över browniebotten. 
Smält chokladen över vattenbad och ringla över kolan. Ställ kakan i kylskåp i ca 2-3 timmar. Skär sedan i små rutor! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar